Boerderijen zijn van oudsher familiebezit en worden van generatie op generatie doorgegeven. Het boeren wordt de jongere generatie zo met de paplepel ingegoten. Kwaliteit en gelukkige, gezonde dieren zijn een kwestie van familietrots. Want om de beste kwaliteit te bereiken, heb je aandacht en passie nodig voor je land en zeker voor je dieren. Gemiddeld hebben Ierse boeren slechts 66 koeien. Veeteelt in Ierland is dus eigenlijk veelal kleinschalig, waarbij traditie en ambitie gecombineerd worden met de zorg voor land en dier.
Maar liefst 99% van de Ierse boerderijen zijn familiebedrijven. Op deze kleinschalige boerenbedrijven staat de zorg voor hun vee voorop.
Waarom Iers rundvlees?
In Ierland is geen gebrek aan dat ene speciale ingrediënt dat voor geweldig rundvlees zorgt: gras. Een Iers rund loopt gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten in uitgestrekte weilanden en eet dan… gras! Het buitenleven en grasdieet zorgt voor gewoon buitengewoon rundvlees, lekker mals met een intense vleessmaak.




