Ierse rundstong in court-bouillon

4 personen
5 u

Ingrediënten

1 Ierse rundstong

3 wortelen

3 rapen

1 knolselder

1 laurierblaadje

2 uien

4 grote aardappelen

5 g jeneverbessen

peper en zout

1 Ierse rundstong

3 wortelen

3 rapen

1 knolselder

1 laurierblaadje

2 uien

4 grote aardappelen

5 g jeneverbessen

peper en zout

 

1. Leg de rundstong in een grote stoofpot.

2. Voeg de groentegarnituur van wortelen, rapen, knolselder en ui toe.

3. Voeg vervolgens de kruiden, jeneverbessen en wat peper en zout toe.

4. Vul de stoofpot met zoveel koud water dat alle ingrediënten goed onder staan. Breng lichtjes aan de kook en laat vervolgens 5 uur zachtjes sudderen. Schuim regelmatig het wateroppervlak af, zo worden alle onzuiverheden verwijderd en blijft de bouillon helder.

5. Neem de rundstong uit de stoofpot. Laat 10 minuten afkoelen.

6. Maak de rundstong schoon met behulp van een klein mes. Verwijder het vel volledig en laat afkoelen. Doe de bouillon door een vergiet of puntzeef en bewaar de groenten.

7. Laat de bouillon lichtjes inkoken en kruid nog een laatste keer bij.

8. Snij de rundstong en leg wat groenten in een diep soepbord.

9. Overgiet de rundstong met de bouillon en serveer met geroosterd brood en graanmosterd.

 

Bereidingswijze

copy text

 

1. Leg de rundstong in een grote stoofpot.

2. Voeg de groentegarnituur van wortelen, rapen, knolselder en ui toe.

3. Voeg vervolgens de kruiden, jeneverbessen en wat peper en zout toe.

4. Vul de stoofpot met zoveel koud water dat alle ingrediënten goed onder staan. Breng lichtjes aan de kook en laat vervolgens 5 uur zachtjes sudderen. Schuim regelmatig het wateroppervlak af, zo worden alle onzuiverheden verwijderd en blijft de bouillon helder.

5. Neem de rundstong uit de stoofpot. Laat 10 minuten afkoelen.

6. Maak de rundstong schoon met behulp van een klein mes. Verwijder het vel volledig en laat afkoelen. Doe de bouillon door een vergiet of puntzeef en bewaar de groenten.

7. Laat de bouillon lichtjes inkoken en kruid nog een laatste keer bij.

8. Snij de rundstong en leg wat groenten in een diep soepbord.

9. Overgiet de rundstong met de bouillon en serveer met geroosterd brood en graanmosterd.