1 Ierse runderlap
500 ml bruin bier
1 ui
1 laurierblaadje
10 g jeneverbessen
20 g honing
20 cl kalfsfond
5 cl olijfolie
1 Ierse runderlap
500 ml bruin bier
1 ui
1 laurierblaadje
10 g jeneverbessen
20 g honing
20 cl kalfsfond
5 cl olijfolie
1 Ierse runderlap
500 ml bruin bier
1 ui
1 laurierblaadje
10 g jeneverbessen
20 g honing
20 cl kalfsfond
5 cl olijfolie
1. Laat de fijngesneden ui fruiten in een stoofpot met olijfolie.
2. Blus met het bier en de honing en laat tot de helft inkoken. Voeg de kalfsfond, het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat 5 minuten koken tot de saus homogeen is.
3. Leg de runderlap in een ovenschaal en overgiet met het glaceermengsel. Dek het vlees af met aluminiumfolie zodat niets van het kookvocht, geschikt voor het glaceren van het vlees, verloren gaat en laat gedurende 6 minuten braden op 140°C.
4. Haal uit de oven en laat al het kookvocht verder inkoken tot een dikke en stroperige structuur en nappeer het vlees.
5. Serveer met een uitnodigende, verse groene salade.
1. Laat de fijngesneden ui fruiten in een stoofpot met olijfolie.
2. Blus met het bier en de honing en laat tot de helft inkoken. Voeg de kalfsfond, het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat 5 minuten koken tot de saus homogeen is.
3. Leg de runderlap in een ovenschaal en overgiet met het glaceermengsel. Dek het vlees af met aluminiumfolie zodat niets van het kookvocht, geschikt voor het glaceren van het vlees, verloren gaat en laat gedurende 6 minuten braden op 140°C.
4. Haal uit de oven en laat al het kookvocht verder inkoken tot een dikke en stroperige structuur en nappeer het vlees.
5. Serveer met een uitnodigende, verse groene salade.
Krijg je geen genoeg van onze heerlijke recepten met Iers rundvlees? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief boordevol lekkere recepten, toffe winacties en inspiratie. Mis nooit meer iets!
Congrats! You just saved a recipe. You can review all saved recipes by visiting your bookmarks
See my Bookmarks