Ierse runderlap geglaceerd met bier

2 personen
6 u

Ingrediënten

1 Ierse runderlap

500 ml bruin bier

1 ui

1 laurierblaadje

10 g jeneverbessen

20 g honing

20 cl kalfsfond

5 cl olijfolie

1 Ierse runderlap

500 ml bruin bier

1 ui

1 laurierblaadje

10 g jeneverbessen

20 g honing

20 cl kalfsfond

5 cl olijfolie

 

1. Laat de fijngesneden ui fruiten in een stoofpot met olijfolie.

2. Blus met het bier en de honing en laat tot de helft inkoken. Voeg de kalfsfond, het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat 5 minuten koken tot de saus homogeen is.

3. Leg de runderlap in een ovenschaal en overgiet met het glaceermengsel. Dek het vlees af met aluminiumfolie zodat niets van het kookvocht, geschikt voor het glaceren van het vlees, verloren gaat en laat gedurende 6 minuten braden op 140°C.

4. Haal uit de oven en laat al het kookvocht verder inkoken tot een dikke en stroperige structuur en nappeer het vlees.

5. Serveer met een uitnodigende, verse groene salade.

Bereidingswijze

 

1. Laat de fijngesneden ui fruiten in een stoofpot met olijfolie.

2. Blus met het bier en de honing en laat tot de helft inkoken. Voeg de kalfsfond, het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat 5 minuten koken tot de saus homogeen is.

3. Leg de runderlap in een ovenschaal en overgiet met het glaceermengsel. Dek het vlees af met aluminiumfolie zodat niets van het kookvocht, geschikt voor het glaceren van het vlees, verloren gaat en laat gedurende 6 minuten braden op 140°C.

4. Haal uit de oven en laat al het kookvocht verder inkoken tot een dikke en stroperige structuur en nappeer het vlees.

5. Serveer met een uitnodigende, verse groene salade.