600 g Ierse longhaas
9 ratte-aardappelen
5 takjes tijm
10 cl olijfolie
3 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
30 g boter
1 bosje platte peterselie
600 g Ierse longhaas
9 ratte-aardappelen
5 takjes tijm
10 cl olijfolie
3 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
30 g boter
1 bosje platte peterselie
600 g Ierse longhaas
9 ratte-aardappelen
5 takjes tijm
10 cl olijfolie
3 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
30 g boter
1 bosje platte peterselie
1. Haal de longhaas 2 uur op voorhand uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
2. Neem de ratte-aardappelen en snijd ze tot twee derde in met gelijkmatige inkepingen. Leg ze op een bakplaat en breng ze op smaak met zout, peper, tijm en olijfolie. Voeg 2 teentjes knoflook in hun jasje (met schil) toe en leg de plaat gedurende 20 minuten in een oven op 180°C.
3. Leg de longhaas in een gloeiend hete pan. Kruid deze met wat peper en zout en braad aan beide kanten gedurende 2 minuten totdat het vlees een mooie homogene kleur krijgt.
4. Voeg de boter, het laurierblaadje en het laatste grof gehakte teentje knoflook toe en bedruip het vlees gedurende 2 minuten. Laat het vlees 5 minuten rusten op een ovenrooster.
5. Strooi de gehakte platte peterselie in de boter en gebruik dit mengsel als saus.
6. Snij de longhaas na het rusten aan en nappeer deze met de peterselie-knoflookboter.
1. Haal de longhaas 2 uur op voorhand uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
2. Neem de ratte-aardappelen en snijd ze tot twee derde in met gelijkmatige inkepingen. Leg ze op een bakplaat en breng ze op smaak met zout, peper, tijm en olijfolie. Voeg 2 teentjes knoflook in hun jasje (met schil) toe en leg de plaat gedurende 20 minuten in een oven op 180°C.
3. Leg de longhaas in een gloeiend hete pan. Kruid deze met wat peper en zout en braad aan beide kanten gedurende 2 minuten totdat het vlees een mooie homogene kleur krijgt.
4. Voeg de boter, het laurierblaadje en het laatste grof gehakte teentje knoflook toe en bedruip het vlees gedurende 2 minuten. Laat het vlees 5 minuten rusten op een ovenrooster.
5. Strooi de gehakte platte peterselie in de boter en gebruik dit mengsel als saus.
6. Snij de longhaas na het rusten aan en nappeer deze met de peterselie-knoflookboter.
Congrats! You just saved a recipe. You can review all saved recipes by visiting your bookmarks
See my Bookmarks