1 Iers runderribstuk
20 cl whisky
2 zachte uien
20 cl rundsfond
2 teentjes knoflook
10 cl koolzaadolie
30 g boter
peper en zout
1 Iers runderribstuk
20 cl whisky
2 zachte uien
20 cl rundsfond
2 teentjes knoflook
10 cl koolzaadolie
30 g boter
peper en zout
1 Iers runderribstuk
20 cl whisky
2 zachte uien
20 cl rundsfond
2 teentjes knoflook
10 cl koolzaadolie
30 g boter
peper en zout
1. Leg de côte à l’os in een ovenschaal met whisky en laat deze minimaal 2 uur (en maximaal een nacht) weken buiten de koelkast.
2. Braad het vlees gedurende 3 minuten aan elke kant in een grote gloeiend hete pan met koolzaadolie.Voeg vervolgens de boter en knoflookteentjes in hun jasje (met schil) toe en bedruip het vlees rijkelijk.
3. Plaats de côte à l’os 10 minuten in een oven op 120°C. Snipper daarna de uien fijn. Gebruik de pan met het bakvet om de fijngesnipperde uien te karamelliseren.
4. Blus met de resterende whisky en laat tot de helft inkoken. Doe vervolgens de rundsfond erbij en laat 10 minuten koken tot een mooie consistente saus.
5. Nappeer met de whiskysaus.
1. Leg de côte à l’os in een ovenschaal met whisky en laat deze minimaal 2 uur (en maximaal een nacht) weken buiten de koelkast.
2. Braad het vlees gedurende 3 minuten aan elke kant in een grote gloeiend hete pan met koolzaadolie.Voeg vervolgens de boter en knoflookteentjes in hun jasje (met schil) toe en bedruip het vlees rijkelijk.
3. Plaats de côte à l’os 10 minuten in een oven op 120°C. Snipper daarna de uien fijn. Gebruik de pan met het bakvet om de fijngesnipperde uien te karamelliseren.
4. Blus met de resterende whisky en laat tot de helft inkoken. Doe vervolgens de rundsfond erbij en laat 10 minuten koken tot een mooie consistente saus.
5. Nappeer met de whiskysaus.
Congrats! You just saved a recipe. You can review all saved recipes by visiting your bookmarks
See my Bookmarks