Gebarbecuede Ierse bavette met cheddarsaus

4 personen
15 min

Ingrediënten

4 Ierse bavettes

2 tl olijfolie

1 tl gemalen koriander

1 tl gerookte paprika

1 tl zout

1/2 tl gemalen peper

 

Cheddarsaus:

30 cl dikke room

2 el Ierse whisky

200 g gerookte Ierse cheddar, geraspt

1 tl zachte Dijon-mosterd

Peper van de molen

4 Ierse bavettes

2 tl olijfolie

1 tl gemalen koriander

1 tl gerookte paprika

1 tl zout

1/2 tl gemalen peper

 

Cheddarsaus:

30 cl dikke room

2 el Ierse whisky

200 g gerookte Ierse cheddar, geraspt

1 tl zachte Dijon-mosterd

Peper van de molen

 

1. Doe de olijfolie, koriander, paprika, het zout en de peper in een kom en meng dit geheel. Bestrijk de bavettes. Laat minstens 2 uur marineren.

2. Haal de bavettes uit de koelkast. Verwarm de room in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de whisky toe en beetje bij beetje ook de cheddar, al roerend met een garde. Laat de kaas smelten onder voortdurend roeren tot de saus glad is. Voeg de mosterd en peper toe en breng, indien nodig, op smaak. Warm houden.

3. Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Leg de bavettes direct op de hete grill. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant voor een saignant cuisson. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Serveer met de cheddarsaus en gegrilde groenten.

Bereidingswijze

copy text

 

1. Doe de olijfolie, koriander, paprika, het zout en de peper in een kom en meng dit geheel. Bestrijk de bavettes. Laat minstens 2 uur marineren.

2. Haal de bavettes uit de koelkast. Verwarm de room in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de whisky toe en beetje bij beetje ook de cheddar, al roerend met een garde. Laat de kaas smelten onder voortdurend roeren tot de saus glad is. Voeg de mosterd en peper toe en breng, indien nodig, op smaak. Warm houden.

3. Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Leg de bavettes direct op de hete grill. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant voor een saignant cuisson. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Serveer met de cheddarsaus en gegrilde groenten.