Ierse runderbavette gegrild op houtskool

2 personen
30 min

Ingrediënten

400 g Ierse runderbavette

5 sjalotten

500 ml bruin bier

20 g boter

zwarte peper

fleur de sel

1 teentje knoflook

2 takjes verse tijm

10 krielaardappelen

400 g Ierse runderbavette

5 sjalotten

500 ml bruin bier

20 g boter

zwarte peper

fleur de sel

1 teentje knoflook

2 takjes verse tijm

10 krielaardappelen

1.Haal de bavette 2 uur op voorhand uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

2. Steek de barbecue aan en laat deze heet worden. Laat de fijngesneden sjalotten ondertussen fruiten in de bruisende boter en voeg de fijngehakte look toe.

3. Blus met het bier en laat inkoken tot een stroopachtige textuur.

4. Verpak de met tijm en fleur de sel bestrooide krielaardappelen in een papillot van aluminiumfolie en leg de pakketjes op de kolen.

5. Kruid de bavette en leg deze op de grill wanneer de kolen gloeiend heet zijn.

6. Gril 2 minuten aan elke kant. Keer telkens om na één minuut.

7. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het dwars op de draad.

Bereidingswijze

copy text

1.Haal de bavette 2 uur op voorhand uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

2. Steek de barbecue aan en laat deze heet worden. Laat de fijngesneden sjalotten ondertussen fruiten in de bruisende boter en voeg de fijngehakte look toe.

3. Blus met het bier en laat inkoken tot een stroopachtige textuur.

4. Verpak de met tijm en fleur de sel bestrooide krielaardappelen in een papillot van aluminiumfolie en leg de pakketjes op de kolen.

5. Kruid de bavette en leg deze op de grill wanneer de kolen gloeiend heet zijn.

6. Gril 2 minuten aan elke kant. Keer telkens om na één minuut.

7. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het dwars op de draad.